Privat seglarkurs

Sunset tour 3

Privat seglarkurs

Vill du lära dig segla på egen hand, ihop med din familj eller med dina vänner? Vill du bestämma själv vad du vill öva på? Då är det en bra idé att boka en privat seglarkurs!

Du hyr båt och instruktör av oss och du/ni bestämmer själva vad ni vill lära er och på vilket sätt, i samråd med oss. Vi kan också lägga upp kursen enligt de mallar som finns för steg 1-3, se dessa kurser för mer info.

Vem kan gå kursen?

Alla vuxna och ungdomar från 16 år som vill segla och lära sig!

Kursinnehåll

Våra båtar ligger alla i Stockholms skärgård och därmed är det enkelt att träna på skärgårdssegling och navigering. Under en privat seglarkurs väljer själv vad du vill fokusera på: Kanske behöver du hjälp att komma ut med en båt för första gången? Eller så vill du lära dig mer om hur du trimmar segel för att kunna segla snabbare och säkrare? Eller genomföra en regelrätt seglarkurs steg 1, 2 eller 3 tillsammans med familjen eller med vänner? Eller så fokuserar vi helt på spinnakersegling. Eller segling i mörker. Eller manövrering i hamn. Det är du som väljer!

Kursmål

Målet med kursen är att du ska ha lärt dig just det du själv ville fördjupa dig i – och vi tror och hoppas att du till och med kommer lära dig mer än du själv anade.

Hur lång tid tar det att lära sig segla?

Det är helt individuellt, vi är alla olika när det gäller ny kunskap. Under en seglingskurs får du en introduktion till seglingen och redskap att förstå och hantera dess hemligheter, men verkligt praktiskt kunnande där du kan hantera en båt självständigt förutsätter längre tids träning på egen hand. Däremot gör kursen dig klar för att sätta igång med den träningen!

Om du vill genomföra en seglingskurs på nybörjar- eller fortsättningsnivå med målet att ta Seglarintyg steg 1 eller 2, rekommenderar vi för två personer att ni bokar två dagar. Är ni fler bokar ni tre dagar. Maximalt kan ni vara fem personer ombord på en privat kurs.

Om ni enbart vill ha en kort introduktion till segling så går det jättebra att boka bara en dag.

Om våra båtar och instruktörer

När du seglar med Vind o Vatten möter du engagerade instruktörer som äger båtarna de undervisar på och som har en nära relation till Stockholms skärgård. Vi innehar Fartygsbefälsexamen klass 8 och har lång erfarenhet av såväl skärgårdssegling som kappsegling och havssegling.

Du seglar på en välutrustad och bekväm båt, med gott om plats i sittbrunnen och under däck. Med sina 35-36 fot är våra båtar roliga och lätta att segla utan att vara alltför livliga, och storleken gör dem väl anpassade för skärgårdssegling. Vi har vind- och vattentäta sjöställ att låna ut till alla deltagare, liksom givetvis flytvästar. Att vi seglar våra egna båtar innebär att vi känner dem väl!

Läs mer om våra båtar och våra instruktörer!

Boende och mat

Våra kurser genomförs på dagtid, dvs du bor inte ombord i våra båtar. Vi kan hjälpa till att hitta boende på Dalarö eller i närheten, om du inte har möjlighet att bo hemma under kursen.

Lunch tar du med själv eller beställer genom oss. Kaffe/te och någon form av fikabröd bjuder vi på.

 

Välkommen ombord!

 

{

A fantastic day on the water and an absolutely perfect sailing lesson!
Thank you Karin for a fantastic day on your boat! You gave us profound knowledge adjusted to our sailing level so that we were able to sail on our own the next day. It was a pleasure to spend the day together and we highly recommend Vind o Vatten! Thanks a lot!
05/06/2023

5
Thomas and Hansi
Thomas V
{

Vansinnigt kul och lärorik seglingskurs
Jag och min man har varit på 2 dagars privat seglingskurs med bästa Karin på Isola. Karin ledde oss genom kursen med stadig hand och tydlig kommunikation. Hon är en superinstruktör!!! Vi lärde oss massor och hade fantastiskt kul. Jag ser fram emot nästa gång 🙂
29/07/2022

5
img 9238
Malin C
{

Privat seglarkurs med Karin
Tonårsdöttrarna gick privatkurs med Karin på 36-fotaren Isola. Vilka fantastiska dagar de fick! Karin är engagerad, kunnig, pedagogisk och lugn. Helt otroligt vilken kompetensutveckling tjejerna fick, då nivån anpassades efter deras förkunskaper. De har nu en enormt stabil grund att stå på. Stort tack – kurser med Karin och Vind och Vatten rekommenderas varmt både for nybörjare och utvecklingssugna seglare.
25/07/2022

5
Seglarkurs på Isola
Dominique F
{

Privat seglarkurs
Ulrika var en mycket trevlig skeppare som gav utrymme och självkänsla för oss nybörjare.
17/06/2022

5
Mystery Person
Lennart och Eva

Information

Kontakta oss gärna innan du bokar för att stämma av omfattning och innehåll på kursen. 

Plats:
Vi utgår från Dalarö.

Tid:
Ramtiden är 9.00-17.00 under en, två eller tre dagar, men vill du segla under andra tider så anpassar vi efter dina önskemål.
Säsongen pågår från maj till september.

Priser:
7 995 kr/dag (8 tim) för 2 personer
För varje ytterligare person: 925 kr/dag

I priset ingår:

  • Lån av flytväst, vind- och vattentätt sjöställ med jacka och byxor samt seglarhandskar
  • Bränsle
  • Instruktör
  • Tid att öva – på en privat kurs tar vi max fem deltagare och garanterar att du får tillräckligt med tid för de olika momenten

Tillkommer:

  • Mat: Antingen tar du med egen lunchlåda eller så kan du beställa lunchsallad från Dalarö Bageri för ca 170 kr/dag. Salladen bokas direkt med din skeppare.
  • Om du vill läsa in dig i förväg så rekommenderar vi att du beställer boken ”Segla kölbåt” på den här länken.
  • Om du vill skriva prov för Seglarintyg tillkommer 350 kr för examination. Intyget registreras i appen ”NFB Båtintyg” som kostar 75 kr att ladda ned, se mer info här.

Vi garanterar en kvalitet som tål att jämföras!