Segling med övernattning

segling i stockholms skärgård

Segling med övernattning

Drömmer du om att segla ut bland kobbar och skär och ankra upp för natten i en naturhamn? Våra kunniga skeppare välkomnar dig ombord på sina båtar och visar dig under trygg ledning till pärlorna i Stockholms skärgård!

Ta med dig familj eller vänner, glid fram mellan öarna med vindens hjälp och låt dig vaggas till sömns ombord efter en dag full av upplevelser.

Vi träffas i hamnen vid 9-tiden och ni får packa ombord era väskor och bekanta er med båten och er skeppare. Efter en säkerhetsgenomgång ger vi oss ut på vattnet och drar upp seglen. Vi gör tillsammans en plan för hur dagen ska användas – en lugn och trygg segling för att lära känna en ny miljö, eller full fart ut på fjärden för att testa gränserna. Oavsett vad så ser er skeppare till att ni kommer vara i trygga händer och få den vägledning ni själva önskar i seglingens konst. Vi kanske ankrar för lunch i en vik, och hinner med ett dopp i havet om värmen ligger på.

Vi letar oss vidare mot en skyddad natthamn – vi anpassar alltid seglingen efter vädret och deltagarnas önskemål. När vi har försäkrat oss om att ankaret sitter och vi ligger tryggt för natten, tar vi hand om seglen och njuter sedan en stunds upptäcktsfärd till fots eller med jollen. Sedan är det dags för middag! Vid gott väder grillar vi på en klippa och njuter av utsikten, annars myser vi i båten till fotogenlampans sken och skepparhistorier. Det brukar gå snabbt att somna efter en hel dags segling!

Dagen därpå går vi upp vid 8-tiden – eller tidigare om ni vill – för att få ännu en hel dags segling. Även denna dag kan vi stanna till för lunch, eller så tar vi en lång och lugn morgon med promenader och bad. Det är ni som avgör! Vi lovar att släppa av er på bryggan där vi startade kl. 17.

Låter det mysigt? Vill du boka mer än två dagar så är det bara att lägga till ännu ett dygn. Ju mer seglingstid, desto längre hinner vi segla och desto mer upplevelser får ni med er hem, lätta att bära!

Om våra båtar och skeppare

När du seglar med Vind o Vatten möter du engagerade skeppare som äger båtarna de seglar och som har en nära relation till Stockholms skärgård. Vi innehar Fartygsbefälsexamen klass 8 och har lång erfarenhet av såväl skärgårdssegling som kappsegling och havssegling.

Du seglar på en välutrustad och bekväm båt med gott om plats i sittbrunnen och under däck. Med sina 35-36 fot är våra båtar roliga och lätta att segla utan att vara alltför livliga, och de är mer hanterbara i skärgården än många andra charterbåtar av större storlek. Vi har vind- och vattentäta sjöställ att låna ut till alla vuxna deltagare, liksom givetvis flytvästar till vuxna och barn. Att vi seglar våra egna båtar innebär att vi känner dem väl!

Läs mer om våra båtar och våra skeppare.

Mat och boende

Maten planeras i samråd med skepparen och köps in i förväg till självkostnadspris. Du tar med egna lakan och handdukar, eller hyr av din skeppare, och vi står för täcken och kuddar. Vid övernattning tar vi ombord upp till fyra deltagare per båt.

Hitta till oss

De flesta av våra seglingar utgår från Dalarö i Stockholms södra skärgård och dit tar du dig lätt med bil eller buss från Stockholm. Vissa turer kan även utgå från Svinninge strax norr om Stockholm.

Läs mer om Dalarö och om hur du hittar till oss i Vadviken.

Välkommen ombord!

Bokningsinformation


Tillgänglighet

Vi seglar maj-september, alla dagar i veckan. Tillgänglighet syns när du har tryckt på BOKA NU-knappen och valt skeppare. Du kan välja mellan att segla med Karin (Beason 36) eller Birgitta (Linjett 35). Om vi inte har tillgänglighet på ditt önskade datum får du gärna höra av dig så ser vi vad vi kan göra.

Tid och plats

Start första dagen i Dalarö kl 9.00 och återkomst sista dagen i Dalarö kl 17.00.
Om du vill starta senare på dagen så kan vi ordna det.

Priser

16 395 kr för 2 personer, 2 dagar och 1 natt
Extra vuxen: 2 575 kr
Extra barn 5-15 år: 1 285 kr

Extra dygn för 2 personer: 7 055 kr
Extra vuxen, extra dygn: 2 345 kr
Extra barn 5-15 år, extra dygn: 1 175 kr

Prisexempel:
4 vuxna, 3 dagar och 2 nätter:
8 322 kr/person
3 vuxna, 2 dagar och en natt:
6 323 kr/person
2 vuxna och 2 barn, 2 dagar och en natt:
4 741 kr/person

Du bokar alltid hela båten. Max 4 deltagare, antalet barn får inte överskrida antalet vuxna.

I priset ingår

  • Båt och skeppare
  • Lån av vind- och vattentätt sjöställ med jacka och byxor, i vuxenstorlek
  • Lån av flytvästar till vuxna och barn
  • Täcken och kuddar
  • Introduktion i segling
  • Bränsle

Tillkommer

  • Mat och dryck till självkostnadspris

Läs gärna vår FAQ och kontakta oss om du har några frågor!

Vind o Vatten uppfyller alla krav på båtar och skeppare som ställs av Transportstyrelsen och andra myndigheter. Våra deltagare och gäster är försäkrade under segling med oss och alla får låna seglingskläder och flytvästar. Skepparna seglar sina egna båtar och majoriteten av oss är kvinnor. Välkommen till en unik seglingsverksamhet!