Nya tider och ny hemsida!

27 jan 2021

Nya tider och ny hemsida!

27 jan 2021

Nya tider och ny hemsida!

27 jan 2021

Vind o Vatten är sig likt men ändå har så mycket hänt!

MIn, Birgittas plan om att ge mig iväg på en långsegling frös inne och istället kom Covid. Förra sommaren blev, trots eller kanske tack vare det, den mest lyckade i VoV.s historia. Det är så många som vill segla nu, som skaffar sig båt, som ser seglingen som ett sätt att semestra hemma och hitta ett klimatsmart och Covid-vänligt sätt att göra äventyr nära vardagen med sina närmaste. Vi fortsätter med samma koncept som förra sommaren, att hålla alla kurser på dagtid utan övernattning för att undvika risker med trängsel i båtarna. Det var riktigt bra, på många sätt. Och vi kunde hjälpa till att fylla de stugor som utländska turister annars bokar på Dalarö, som boende för våra gäster och deltagare. Dessutom fick Dalarö Bageri och flera av öns restauranger extra kunder tack vare alla cateringluncher vi köpte in till våra deltagare. Och vi skeppare klarade att genomföra många kurser!

Under vintern har jag arbetat hårt med den hemsida som du nu besöker, och där saker och ting har utvecklats mycket. Minst sagt. Just nu sitter jag och lägger upp årets efterlängtade seglingskurser, och de senaste dagarna har jag intervjuat tre nya skeppare, utöver de som vi redan börjat samarbeta med. Jag vill inte göra något annat än detta just nu, det är så kul att se VoV växa och nätverken gro. Och så kul att märka att de som söker sig till oss har fattat vad vi är ute efter – det där med personligt tilltal, jämställd segling, en majoritet kvinnliga instruktörer, men inte bara. Att segla tillsammans, upptäcka glädjen och njutningen i att samarbeta och kunna lita på varandra är vad vi vill visa och lära ut till alla som kommer ombord.

En av de jag pratade med uttryckte det så fint; att segling ska fungera som en slags dans, där man följer varandra och känner av situationen och ser med ett ögonkast vad som behöver göras – och delar uppgifterna mellan sig helt naturligt. En annan av de  som kanske kommer att börja jobba med oss är faktiskt själv dansare och koreograf! Jättespännande tycker jag.

Målet för min egen del är fortfarande att göra en långsegling – och nu finns det helt nya förutsättningar. Esmeralda II, min Linjett 35 kommer kunna vara kvar hemma, för mannen jag träffade strax innan Corona slog till för ett år sedan, har också en båt, såklart! En mycket bra och stark båt som vi gemensamt nu planerar för en längesegling med. Så i framtiden kan jag komma hem och segla med gäster och kursdeltagare under sommaren och sedan rymma till varmare vatten under vintertiden. Smart va!